Tahtsid puhtust – said stseeni actionfilmist: salakaval viga mikrolaineahju pesemisel

Tahtsid puhtust – said stseeni actionfilmist: salakaval viga mikrolaineahju pesemisel

Mikrolaineahi on üks enim kasutatavaid seadmeid köögis. Me soojendame selles toitu, sulatame toiduaineid ja mõnikord isegi valmistame toitu.

Kuid kui asi puhtuse hoidmiseni jõuab, teevad paljud sama vea, mis võib maksta nii tervise kui ka seadme enda eest.

Miks ei tohi kasutada metalli

Paljud teavad, et mikrolaineahju toiduvalmistamise ajal on metallist esemete panemine sinna rangelt keelatud. Seda seetõttu, et metall võib tekitada elektrilisi kaarleeke, mis põhjustavad tulekahju.

Sama oht on ka puhastamisel. Kui kasutada metallharju või terasvatti, võivad kambrisse jääda metallimikroosakesed. Järgmisel sisselülitamisel põhjustavad need sädemeid ja mõnikord ka tulekahju. Lisaks kriimustavad sellised esemed sisepinda, mis aja jooksul viib rikkumiseni.

Millega asendada

  • eelistage puidust või plastist tarvikuid;
  • vältige karme käsnasid ja agressiivseid puhastusvahendeid;
  • ärge kasutage kloori ega ammoniaaki: nende aurud imenduvad toidu sisse ja võivad põhjustada mürgistust.

Ohutud puhastusmeetodid

  • Kuum aur on üks lihtsamaid meetodeid. Niisutage mõned paberrätikud, pange need mikrolaineahju sisse ja lülitage mikrolaineahi sisse, kuni tekib aur.
  • Kinnijäänud mustus eemaldub kergesti pehme käsnaga.
  • Äädikaslahus – raskemate plekkide jaoks. Segage vesi ja äädikas võrdsetes proportsioonides, pihustage probleemsetele kohtadele, jätke 15 minutiks ja pühkige seejärel puhtaks.

Kui tihti tuleks puhastada

Mikrolaineahju hooldamisega ei tasu viivitada. Optimaalne on teha kerge puhastus kord nädalas. See hoiab ära tugeva mustuse tekkimise ja vabastab vajadusest kasutada kangeid puhastusvahendeid.

Rating
( No ratings yet )