Peaaegu kõik teevad seda viga: miks toit rikneb külmkapis kiiresti

Peaaegu kõik teevad seda viga: miks toit rikneb külmkapis kiiresti

Üks vale külmkapis valitud režiim võib lühendada toiduainete säilimisaja. Ekspert selgitas, kuidas kõik õigesti seadistada.

Enamik külmkapite omanikke ei tea isegi, et nad teevad tõsist viga. Selle tõttu säilivad toiduained vähem, kambris tekib hallitus ja jää ning elektriarved kasvavad.

Sellest kirjutab TikToki ekspert, kelle video on kogunud üle 2,2 miljoni vaatamise.

Ta selgitas: 99% inimestest kasutavad temperatuuri regulaatorit valesti. See on väike numbrikell numbritega 1 kuni 5, mida enamik peab külmutusnuppuks. Tegelikult kontrollib see kompressori tööaega.

Vale väärtus põhjustab liigset niiskust, jää tekkimist ja isegi veeloike. Selle tagajärjel rikneb toit kiiremini ja seade ise läheb rikki.

Kuidas seada optimaalne temperatuur

Videoklipi autori sõnul sõltuvad seaded aastaajast ja külmiku täituvusest:

  • suvel – tase 4–5, kuna soe õhk pääseb sagedamini sisse;
  • talvel – piisab 2–3, mis võimaldab säästa elektrienergiat;
  • täielikult täidetud külmik – 3–4;
  • kui toiduaineid on vähe – 2–3.

Miks ei tohiks külmkappi liiga külmaks seada

Maggie’s Oven Servicesi spetsialistid hoiatavad: liiga madal temperatuur tekitab jääd, takistab õhu ringlust ja võib termostaati kahjustada. Kui jää on juba tekkinud, tuleb see eemaldada, jahutustase alandada ja oodata vähemalt 8 tundi, kuni temperatuur stabiliseerub.

More From Author

Efekt üllatab isegi professionaale: mis juhtub, kui panna loorberileht suhkrutoosi

Efekt üllatab isegi professionaale: mis juhtub, kui panna loorberileht suhkrutoosi

Mitte 30 ega 40 kraadi: millisel temperatuuril tuleb pesu pesida, et see oleks pehme nagu sulg?

Mitte 30 ega 40 kraadi: millisel temperatuuril tuleb pesu pesida, et see oleks pehme nagu sulg?