Tutvuge oma grilli puhastamise juhistega ja puhastage grilli alati kohe pärast kasutamist. Kuum grilli on lihtne puhastada, kuid külm ja raskesti ligipääsetav grilli puhastamine nõuab põhjalikku puhastamist.
Grilli on kõige parem puhastada kohe pärast söömist, kui toit on veel soe. Kotiliesi annab teile samm-sammult juhised, kuidas grilli kiiresti puhastada. Puhas grill on puhaste ja maitsvate roogade tagatis.
1. Grilli puhastamine: alustage restide puhastamisest.
Grilli on palju lihtsam puhastada, kui see on veel soe. Puhastage restid söest, kui need on veel kuumad. Puhastamiseks võite kasutada sooja vett ja nõudepesuvahendit. Kasutage messingharja. Kuivatage hoolikalt ja määrige taimeõliga, et vältida rooste tekkimist.
Eemaldage toidujäägid pika käepidemega kaabitsa ja pehme messingharjaga, mis ei kriimusta resti. Puhastatud grillrest võib pesta nõudepesumasinas.
2. Rasva põletamine
Pärast toiduvalmistamise lõpetamist on soovitatav jätta gaasigrill mõneks ajaks sisse lülitatuks. Viis minutit täisvõimsusel aitab põletada rasva, mis on jäänud grilli sisepindadele ja vulkaanilistele kividele.
3. Peske malmist pott ja poti kivipõhja.
Malmi rest ja telliskivipõhjaga pann puhastatakse metallharja ja veega. Peske rest hoolikalt, kuivatage ja määrige rasva või kõrge temperatuuriga rapsiõliga. Rest võib määrida ka pärast pesemist.
4. Tühjendage tuhk.
Vala süsi söegrillist välja alles pärast selle täielikku jahtumist.
5. Puhasta tööpinnad ja välispinnad.
Puhasta seinad, tööpinnad ja välispinnad. Aeg-ajalt töötle puidust osad puiduõliga. Kui grillil on klaas, võib seda puhastada rasva lahustava pesuvahendiga.
6. Kuumutage laavakivid.
Lahustatud gaasil töötava laavagrilliga kasutatud kivid tuleb pärast kasutamist mõlemalt poolt kuumutada. Vajadusel puhastage kivid põhjalikumalt, kastke need ämbrisse ja loputage puhta veega. Laske kividel täielikult kuivada.
7. Määrake gaasigrilli põletid.
Puhastage ja määrige gaasigrilli põletid. Kontrollige ka leegi väljumisava puhtust. Sinakas leek tähendab, et leek põleb ühtlaselt. Kui gaasigrill süttib halvasti ja leek on kollakas, on see märk sellest, et põletile ei jõua piisavalt õhku ja see tuleb puhastada.
8. Külma grilli eelnev kuumutamine hõlbustab selle puhastamist.
Kui te ei puhastanud grilli kohe pärast toiduvalmistamist, on seda lihtsam puhastada, kui see eelnevalt kuumutada. Rest on võimalik puhastada seebilahuse, sibula, õlle või söögisoodaga.