Mis juhtub, kui lõpetada suhkru söömine: tulemused kuu aja pärast

Mis juhtub, kui lõpetada suhkru söömine: tulemused kuu aja pärast

uhkru loobumine kuuks ajaks toob kaasa terve rea muutusi organismis, millest paljud muutuvad märgatavaks juba esimestel päevadel. See on omamoodi ainevahetuse taaskäivitamine, mis mõjutab kõiki organismi süsteeme.

Esimesel nädalal tekib nn suhkrust loobumise sündroom – peavalu, ärrituvus ja tugev magusaisu. See on tingitud dopamiiniretseptorite ümberkorraldamisest, mis on harjunud regulaarse stimulatsiooniga.

10. päevaks normaliseerub veresuhkru tase ja kaovad järsud energiahüpped. Pankreas hakkab tootma insuliini ühtlasemalt, ilma ülekoormuseta.

Nahk muutub puhtamaks – vähenevad lööbed ja põletikud. Suhkur loob soodsa keskkonna patogeense mikrofloorale, seega selle puudumine parandab epidermise seisundit.

Energiatase stabiliseerub – kaob pärastlõunane väsimus. Organism õpib saama energiat keerukatest süsivesikutest ja rasvadest, mitte lihtsuhkrutest.

Parandub une kvaliteet – kaovad sagedased öised ärkamised. Melatoniini ja serotoniini tasakaal normaliseerub ilma kunstlike stimulaatorite, näiteks magusate toitude abita.

Kolmanda nädala jooksul väheneb märgatavalt kehakaal, eriti kõhu piirkonnas. Insuliinile tundlik visceraalne rasv hakkab aktiivselt kuluma.

Maitsmismeeled uuenevad – puuviljad ja looduslikud tooted tunduvad magusamad. Magusa suhtes tundlikkuse lävi langeb, vähendades vajadust suhkru järele.

Soole töö paraneb – kaovad puhitus ja ebaregulaarne roojamine. Suhkur toidab patogeenseid baktereid, aga selle puudumine võimaldab taastada mikrobiomi.

Kuu lõpuks väheneb südame-veresoonkonna haiguste risk. Normaliseerub vererõhk ja triglütseriidide tase, väheneb koormus maksale.

Psühholoogiline sõltuvus magusast nõrgeneb märkimisväärselt. Tekivad uued toitumisharjumused, mis ei ole seotud kiirete süsivesikutega.

Täielik loobumine suhkrust kuu ajaks näitab organismile alternatiivset viisi energia saamiseks. Paljud ei pöördu pärast sellist eksperimenti enam tagasi endise magusate toitude tarbimise taseme juurde.

Rating
( No ratings yet )