Mida teha, kui valmis liha on kõva: ära viska seda ära

Mida teha, kui valmis liha on kõva: ära viska seda ära

Isegi kogenud kokkadel võib päev halvasti minna.

Üks levinumaid ebaõnnestumisi kokanduses on see, et keedetud, praetud või hautatud liha on jäänud nii kõvaks, et seda on lihtsalt võimatu süüa.

Õnneks on isegi sellist rooga veel võimalik päästa, ja siin on, kuidas seda teha.

Kui tegemist on liiga kuiva steikiga, tuleb appi aurutaja. Kui teil on õnn olla selle seadme omanik, asetage praetud lihapala sisse ja lülitage seade sisse.

Täpset aega pole: peate steiki iga 30 minuti järel kontrollima, et hinnata selle seisundit.

Muide, kui aurutit pole käepärast, pole midagi hullu – võite asendada selle tavalise kurnaga, mis tuleb asetada keeva veega poti kohale.

Lisaks võite proovida olukorda parandada, ilma steiki pannilt välja võtmata: lihtsalt lisage sinna veidi vett ja jätke liha mõneks minutiks kaane all keskmisele tulele.

Need samad meetodid sobivad ka kuivaks küpsetatud rostbiifi, praetud liha või kotlettide „elustamiseks”.

Aga kui tegemist on guljašši, hautise või muu hautatud lihaga, siis on vaja ainult lisada vett ja jätkata aeglasel tulel küpsetamist, kuni tükid muutuvad pehmeks.

More From Author

Kuidas kiirendada herneste keetmist: kogenud perenaised jagavad nipid

Kuidas kiirendada herneste keetmist: kogenud perenaised jagavad nipid

Mida lisada praetud kartulitele maitse ja värvi parandamiseks: kokad jagasid oma nipid

Mida lisada praetud kartulitele maitse ja värvi parandamiseks: kokad jagasid oma nipid