Määrdunud õhupuhasti muudab lõunasöögi ohtlikuks eksperimendiks: filtri puhastamine 20 minutiga

Määrdunud õhupuhasti muudab lõunasöögi ohtlikuks eksperimendiks: filtri puhastamine 20 minutiga

Kas on võimalik ette kujutada kaasaegset kööki ilma õhupuhastita? Väikeses ruumis või kohas, kus pole head ventilatsiooni, päästab see seade sõna otseses mõttes suitsust ja lõhnadest.

Kuid sellel on ka tagakülg: õhupuhasti puhastamine muutub tõeliseks õudusunenäoks. Õnneks on olemas lihtne viis, mis muudab selle ülesande lihtsamaks.

Miks on õhupuhasti nii oluline

See on asendamatu, kui praed liha, midagi kõrvetab pannil või keeb korraga mitu potti. Seade ei ime mitte ainult lõhnu, vaid eemaldab ka üleliigse auru. Kuid just sellepärast saab õhupuhasti kiiresti mustaks: rasv, tahm ja tolm ladestuvad restile ja filtrile.

Miks on must õhupuhasti ohtlik

Kui filtri avad ummistuvad, ei tööta seade enam täisvõimsusel. Veelgi enam, see muutub bakterite kasvukeskkonnaks. Kuuma auru ja õhu mõjul võivad mustuseosakesed sattuda otse toitu. Rasv võib samuti sulada ja voolata potti või pannile.

Kuidas õigesti puhastada õhupuhastit

Oluline on hooldada mitte ainult korpust, vaid ka filtrit. Siin on kõige tõhusam viis.

  1. Tõkestage vannis äravool ja täitke see kuuma veega.
  2. Lisage pesuvahend ja paar lusikatäit soodat.
  3. Kastke filtrid vähemalt 20 minutiks.
  4. Pärast leotamist puhastage harja või vana hambaharjaga.
  5. Loputage hoolikalt voolava vee all ja laske täielikult kuivada.

Alternatiivne meetod

Võite kasutada spetsiaalset rasvatustit. Siin on aga kindlasti vaja kanda kindaid ja olla ettevaatlik: ärge laske vahendit silmadesse ja suhu sattuda, ärge hingake aurud sisse.

Rating
( No ratings yet )