Lusikad ja kahvlid hakkavad särama: see odav vahend eemaldab katte ja rooste

Lusikad ja kahvlid hakkavad särama: see odav vahend eemaldab katte ja rooste

Söögiriistade puhastamiseks võib kasutada soodat, äädikat või sidrunhapet.

Aja jooksul võivad isegi kvaliteetsed ja kallid söögiriistad kaotada oma elegantsi. Neile võivad tekkida tumedad laigud, rooste või kollakas kattekiht. See kehtib eriti piirkondades, kus vesi on väga kõva.

Kuid ärge heitke meelt, lusikad ja kahvlid on võimalik endisesse seisukorda taastada. Selleks ei ole isegi vaja kasutada agressiivseid puhastusvahendeid.

Suurem osa söögiriistu on valmistatud roostevabast terasest. Õhuke oksiidikiht on mõeldud korrosiooni vältimiseks, kuid kriimustused, soolad ja happed võivad seda kahjustada. Selle tulemusena tekivad pinnale kattekiht ja rooste.

Me oleme välja selgitanud, kuidas söögiriistad särama panna.

Kuidas eemaldada kattekiht söögiriistadelt

Enne töötlemisega alustamist tuleb lusikad ja kahvlid ette valmistada. Peske need põhjalikult toidujääkidest ja rasvast puhtaks, kasutades pehmet käsna ja tavalist pesuvahendit.

Oleme valinud neli varianti, kuidas roostevabast terasest lusikaid ja kahvleid puhastada. Võite valida ükskõik millise neist. Esimese meetodi jaoks on vaja soodat. See tuleb lahjendada veega paksu pastaks. Kandke vahend kõikidele mustustele ja plekkidele ning hõõruge kergelt sisse. See aitab eemaldada katte ja poleerida pinda, jättes kriimustusi.

Hästi eemaldab mineraalsed ladestused tavaline äädikas. Lahjendage seda veega suhtes 1:1. Kastke söögiriistad vedelikku ja jätke 15 minutiks. Seejärel hõõruge õrnalt käsnaga ja loputage.

Tõhusad on sidrunhape või selle tsitrusvilja mahl. Need suudavad ka metalli heledamaks muuta. Tuleb valmistada sidrunhappe lahus või võtta lihtsalt pool sidrunit ja hõõruda sellega kahvleid ja lusikaid. Jätke paariks minutiks ja loputage.

Viimase variandi jaoks on vaja fooliumit ja soodat. See meetod aitab roostet eemaldada. Sooda lahjendatakse pastaks, kantakse probleemsetele kohtadele ja hõõrutakse tavalise fooliumiga (toiduainete jaoks). Alumiinium reageerib raudoksiidiga. Seejärel pestakse söögiriistad ja kuivatatakse pehme lapiga.

Et kahvlid ja lusikad püsiksid kauem ideaalses seisukorras, pidage meeles mõned reeglid. Pese need kohe pärast kasutamist ja kuivata – need ei tohi kaua märjaks jääda. Enne hoiule panemist tuleb need eelnevalt kuivatada.

Kui sul on väga kõva vesi, ei ole puhastusfilter üleliigne. Või võid ennetuseks aeg-ajalt riistu sidrunhappelahusega loputada.

More From Author

Must hallitus kaob igaveseks: kuidas töödelda seinu hallitusest

Must hallitus kaob igaveseks: kuidas töödelda seinu hallitusest

See 50ndate aastate eluhäkk toob puidust põrandale tagasi läike: ühtegi kriimu ei jää järele

See 50ndate aastate eluhäkk toob puidust põrandale tagasi läike: ühtegi kriimu ei jää järele