Kui leib kaotab pehmuse juba teisel päeval, tekitab see ärritust. Eriti kui leib on ostetud hiljuti ja pole jõudnud isegi lauale.
Pagarid väidavad, et kõvenemise põhjuseks on niiskuse kadu ja kokkupuude õhuga. Kuid on olemas lihtne viis värskuse säilitamiseks ilma lisanditega pakendita.
Leiva kõrvale asetatud õun aitab säilitada selle pehmuse. Õun eritab etüleeni ja hoiab niiskust suletud ruumis.
Parim on panna õun hermeetilisse konteinerisse või kotti koos leivaga. Samal ajal peab puuvili olema terve ja vigastusteta.
Õuna eritatav etüleen aeglustab kuivamise protsessi. Leib jääb pehmeks ja aromaatseks kuni seitse päeva.
Oluline on jälgida õuna seisundit, et see ei hakkaks riknema. Kui ilmuvad plekid, tuleb puuvili asendada.
Selline meetod sobib koduste saiakeste, baguettide ja viilutatud leiva puhul. See ei mõjuta maitset ega muuda tekstuuri.
Leiba õunaga on parem hoida toatemperatuuril. Külmkapis kaotab see maitse ja muutub kummiseks.
Mõned perenaised kasutavad suuremate koguste puhul kahte õuna. See on eriti oluline, kui küpsetisi hoitakse kastides.
Kui leib on juba kõvaks muutunud, aitab õun taastada osa pehmusest. Aga parem on kasutada seda meetodit kohe pärast ostmist.
Puuvili ei tohi puudutada leiba otseselt. Pabersalvrätik nende vahel hoiab ära liigse niiskuse.
Seda meetodit on juba ammu kasutatud maapiirkondades ja see on uuringutega kinnitatud. See on lihtne, kättesaadav ja tõhus.