Kui teile meeldib serveerida lihapalle koos kastmega, siis teate kindlasti, et roa kvaliteet sõltub paljuski kastmest.
Liha keeb imeliselt kastmes ja imendub selle maitsega.
Seetõttu on kasulik teada, kuidas valmistada head kastet.
Näiteks võite proovida ühte lihtsat varianti, mille maitse on suurepärane.
Kuidas valmistada maitsvat kastet lihapallidele
Vaja on võtta võrdsetes kogustes tomatipasta, hapukoort ja tavalist vett. Hapupiimatoode ei tohi olla liiga rasvane: 15% on täiesti piisav.
Komponendid segatakse kokku potis. Lülitame tule sisse.
Maitset parandamiseks tuleb lisada veidi musta pipart. Seejärel lahustage 200 ml vees üks väike lusikatäis jahu ja valage see kastme põhikoostisesse.
Segage ja hautage väiksel tulel.
Samuti on soovitatav hakata noaga paar küüslauguküünt ja lisada need kastmesse. Tänu sellele koostisosale muutub maitse erksamaks ja külluslikumaks.
Kui kastme konsistents on sobiv, võib sinna lisada lihapallid hautamiseks. Ärge unustage kastet enne liha lisamist maitsta: on võimalik, et soola jääb puudu.