Kukeseeni ei soovitata külmutada toorelt, sest pärast sulatamist võivad need mõrkja maitse omandada.
Külmutada võib mitte ainult värskelt korjatud seeni, vaid ka keedetud ja isegi praetud seeni. Et need ei kaotaks oma kasulikke omadusi ja maitset, tuleb seda teha õigesti.
Kuidas kääbuskõrvu talveks külmutada, loe artiklist TSN.ua.
Oluline on valida külmutamiseks värsked noored seened, millel ei ole kahjustusi. Need tuleb puhastada lehtedest, liivast ja prahist.
Kukeseente ettevalmistamine külmutamiseks
- Pese seened külmas vees ja pane need nõrguma, et vesi ära voolaks.
- Keeda vesi ja lisa veidi soola. Pane seened vette ja keeda 5–7 minutit, aga mitte kauem. Muidu muutuvad need kõvaks.
- Seejärel asetage need sõelale, et vesi täielikult ära voolaks. Laske seentel hästi jahtuda.
Külmutamine
- Laotage keedetud seened õhukese kihina rätikule, et need kuivaksid.
- Seejärel asetage need lauale või ahjuplaadile ja külmutage esmalt laiali – nii nad ei kleepu kokku.
- Asetage need hermeetilistesse kottidesse või konteineritesse ja pange külmkappi.
Külmutatud seeni võib säilitada kuni 12 kuud. Enne valmistamist ei pea kukeseeni sulatama – alustage kohe valmistamist. Nii säilitavad need oma kuju ja maitse.