Praetud kartulit võib õigustatult nimetada üheks kõige armastatumaks roogiks, kuid see on väga kahjulik tervisele ja figuurile.
Kui hoolite enda tervisest, siis kindlasti ei sööge seda pidevalt.
Kuid paljud igatsevad selle köögivilja iseloomulikku maitset ja tekstuuri. Selgus, et sama tulemust on võimalik saavutada ahju abil. Küpsetamine on tervislik toiduvalmistamise viis, seega ei pea tervise pärast muretsema.
Samuti on meeldiv teada, et roa maitseomadused võivad samuti olla suurepärased.
Millised nipid aitavad selles
Õige vorm
Ei ole oluline, kuidas te kartulit valmistada kavatsete – pannil, fritüüris või ahjus. Peamine ülesanne on valida kõige sobivam vorm.
Parim valik on friikartulite jaoks mõeldud köögiviljade lõikamismasin. Seega võtke eeskujuks kiirtoidurestoranide standardid.
Pesemine ja kuivatamine
Mõned inimesed on siiani liiga laisad, et seda etappi järgida, kuid see on vajalik maitsvate küpsetatud või praetud kartulite valmistamiseks.
Nipp on lihtne.
Kartulid tuleb kas pesta või vees veerand tundi leotada. Seejärel tuleb kartulid paberrätikuga kuivatada.
Õli
Püüdke kartuleid õliga hoolikalt töödelda, et need võimalikult hästi läbi küpseksid. Võimalik, et peate seda tegema kausis.
Iga kartulitükk peab olema taimse rasvaga läbi imbunud.
Jahu
Mitte kõik ei tea, et kartulite küpsetamisel tuleb neid puistata väikese koguse jahu ja kartulitärklise seguga. Komponentidest tuleks teha segu vürtsidega ja sellega kartulid üle puistata.
See mõjutab oluliselt valmistoidu maitset.
Suhkru
Seda nippi teavad vähesed perenaised, kuid just see aitab valmistada maitsvat küpsetatud kartulit imelise koorikuga.
Kaks näputäit suhkrut on täiesti piisav. Samuti tasub teada, et see ei muuda rooga magusaks.