Kohvimasina puhastamine võib tunduda keeruline, kuid tegelikult ei ole see nii. Loe edasi, et teada saada, kuidas kohvimasinat lihtsalt puhastada!
Kui kohv maitseb mõru või muul viisil ebameeldivalt ja probleem ei ole annuses, võib põhjuseks olla must kohvimasin. Kohvimasinaid tuleks puhastada regulaarselt, umbes kord kuus või paarikuise järel.
Kohvimasina puhastamine on oluline ka muudel põhjustel peale maitse, kuna määrdunud kohvimasin töötab aeglaselt, tarbib palju energiat ja võib olla mürarikas.
Kohvimasinas koguneb katlakivi ja rasv
Kohvimasinas koguneb kahte liiki mustust: kraaniveest pärit katlakivi ja kohvist pärit rasv.
Kalkijäägid saab eemaldada happe abil. Selleks võib kasutada poodides müüdavaid spetsiaalseid tooteid või piiritusäädikat. Spetsiaalsed kalkieemaldajad sobivad väga määrdunud kohvimasinate puhastamiseks. Kasutage neid vastavalt juhendile.
Kohvimasinasse sattunud kohvirasva saab eemaldada aluselisega, näiteks söögisoodaga.
Kohvimasina puhastamine äädikaga
- Valage kohvimasina veepaaki sama palju äädikat kui vett (nt 5 dl / 5 dl) ja laske kohvimasinal mõni minut töötada.
- Lülitage masin välja ja laske hapel pool tundi mõjuda.
- Lülitage kohvimasin uuesti sisse ja laske töötada, kuni see on tühi.
- Loputage kohvimasin mitu korda puhta veega.
Kohvimasina puhastamine söögisoodaga
- Lisage umbes 2–3 supilusikatäit söögisoodat ühe liitri veele.
- Keetke lahendus läbi kohvimasina.
- Loputage.
- Pese ka kõik masina osad söögisoodaveega.
Kas teadsite, et isegi tumedaks muutunud kohvitassid saab söögisoodaga heledamaks muuta? Vaadake videot, et näha, kuidas kohvikruuside kangekaelne mustus saab hetkega eemaldada.
Vältige kohvimasina määrdumist
Võite vältida kohvimasinas kohvirasva kogunemist, valades masinasse alati vett puhtast eraldi kannust, mitte kohvikannust, ja kasutades ühekordselt kasutatavaid filterkotte.
Hea mõte on kohvikannu pärast iga kasutamist vähemalt loputada või pesta. Peske ka aeg-ajalt veepaak nõudepesuharja ja nõudepesuvahendiga. Ärge unustage põhjalikult loputada.