Makaronide valmistamine ei ole nii keeruline, eriti kui tegemist on kvaliteetsete toodetega.
Kogenud perenaise käes saavad isegi odavad makaronid maitsvad.
Millised nipid neile teada on?
Proportsioonid
Peamine ülesanne on säilitada õiged proportsioonid. Seetõttu tuleb 100 grammi makarone kohta võtta 1 liiter vett ja mitte rohkem kui 10 grammi soola.
Just selline suhe on klassikaline ja õige.
Õli
Ära unusta taimeõli, mis kaitseb makarone muutumast mitte eriti isuäratavaks massiks. Tavaliselt piisab ühest lusikast.
Arvatakse, et oliiviõli annab makaronidele kerge maitsevarjundi, mis neile kasuks tuleb.
Veetemperatuur
Selleks, et makaronid oleksid kvaliteetsed, ei tohi neid külma vette panna. Ainult keev vesi on tõeliselt optimaalne valik.
Kaan
Mitte kõik perenaised teavad, et makaronidest lisandit valmistades ei tohi kaant kasutada. See võib lisandi kvaliteeti oluliselt halvendada.